Vakbekwaamheid buschauffeur

Met mensen omgaan en veel vrijheid. Daarom is buschauffeur zijn zo leuk. Maar het is ook een zeer verantwoordelijke baan. Je bent namelijk verantwoordelijk voor de veiligheid van je passagiers en medeweggebruikers. En daarom maakt Pevaro alleen gebruik van ervaren docenten en instructeurs die er voor zorgen dat je op een hoog niveau komt te staan op het gebied van rijvaardigheid, veiligheid en verantwoordelijkheid.

 

Sinds 8 september is de Europese richtlijn ingegaan, die nieuwe eisen stelt aan de toegang tot het beroep van buschauffeur.

 

Vanaf deze datum geeft CCV ook geen chauffeursdiploma’s meer af voor buschauffeur. Een code op het rijbewijs vervangt het chauffeursdiploma en is vijf jaar geldig.

 

Inhoud van de cursus:

De opleiding bestaat uit een theorie- en een praktijkgedeelte. We beginnen met het theoriegedeelte. Deze bestaat uit drie modules:

 • Vakbekwaamheid 1, verkeer en techniek, 50 meerkeuzevragen
 • Vakbekwaamheid 2, overige zaken, 50 meerkeuzevragen
 • Vakbekwaamheid 3, combinatie 1 & 2, drie cases met elk 15 meerkeuzevragen

   

  Zodra de examens van vakbekwaamheid 1 & 2 zijn afgerond, mag het praktijkexamen afgelegd worden. Het derde examen, de praktische toets en de toets op een besloten terrein mogen ook na het praktijkexamen gehaald worden. De praktijkopleiding wordt in overleg gepland.

   

  Als u in het bezit bent van geldige uitslagen van de drie bovenstaande theorie-examens, de twee praktijktoetsen én geslaagd bent voor het praktijkexamen rijbewijs D heeft u recht op afgifte van een busrijbewijs (mits medisch akkoord) met code vakbekwaamheid.

   

  Soort examen

  Schriftelijk

   

  Frequentie

  1 x per maand

   

  Duur

  De cursus wordt verzorgd in verschillende dagdelen:

  • Vakbekwaamheid 1 bestaat uit 10 dagdelen
  • Vakbekwaamheid 2 bestaat uit 6 dagdelen
  • Vakbekwaamheid 3 bestaat uit 2 dagdelen

   

  Cursusplaats

  Diverse plaatsen in Nederland of in company op uw bedrijf.

   

  Cursustijden

  08.30 tot 16.00 uur of avondcursus

   

  Vooropleiding en/of toelatingseisen

  Om aan de opleiding tot buschauffeur te kunnen deelnemen dient u in het bezit te zijn van een geldig rijbewijs categorie B .

   

  Cursusprijs:

  Op aanvraag